• Menük

SALOME - operabemutató

Richard Strauss:

Salome

OPERABEMUTATÓ

Zenedráma egy felvonásban, német nyelven, magyar felirattal

2018. június 22. (péntek) és június 24. (vasárnap) 21.00

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

100 perc, szünet nélkül

Strauss vérfagyasztó zenedrámája tölti be Szent Iván éjének idején a Margitszigetet az idei nyár lehengerlő operabemutatójában, mely Salomeegyszerre ártatlan, morbid és tragikus történetét varázsolja színre.

Amikor Richard Strauss témájául Oscar Wilde „botrányos” Saloméját választotta, a korabeli közönség megdöbbent, hogy az operaszínpadon Keresztelő Szent János és Salome történetét erotikus és véres látomásként merik eléjük tárni. A mű azonban már az 1905-ös drezdai ősbemutatón is óriási sikernek bizonyult; Gustav Mahler egyenesen „napjaink egyik legfontosabb műveként” emlegette a századelőn a darabot.

A legnagyobb kihívásokat támasztó énekesi és színészi feladatok egyikébe tartozó Salome címszerepében Sera Gösch, a fiatal, világklasszis török szoprán először mutatkozik be Magyarosrszágon. Az előző évad A trubadúr című nagysikerű operabemutatójának Azucenája, a neves mezzo-szoprán, Komlósi Ildikó is újra látható, ezúttal Heródiás szerepében. A Magyar Állami Operaház zenekarát Kocsár Balázs vezényli.

Bemutató előadás a Szabad Tér Színház és a Magyar Állami Operaház együttműködésével.


 HAJÓJÁRAT AZ ELŐADÁSHOZ:

Menetrend a 21 órás előadáskezdéshez

Vigadó tér (5-ös kikötő) indul

19:45

Batthyány tér (1-es kikötő)

19:55

Szent István park (1-es kikötő)

20:10

Margitsz. Szabadtéri Színpad és Víztorony érkezik

20:20

   

Margitsz. Szabadtéri Színpad és Víztorony indul

Előadás befejezése után 20 perccel.