• Menük

Cirkuszhercegnő

Kálmán Imre:

Cirkuszhercegnő

operett 2 felvonásban

Írta: Julius Brammer és Alfred Grünwald
Fordította: Lippai Imre és Kulinyi Ernő

BEMUTATÓ

2018. július 20. (péntek) és 21. (szombat)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad 

3 óra 1 szünet

Több mint egy évtized után, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. születésnapján a legnagyobb magyar operettszerző, Kálmán Imre egyik legnépszerűbb, Cirkuszhercegnő című darabjával tér vissza a színház nyári repertoárjára a teátrum kezdeteitől jelen levő egyik legkedveltebb zenés szórakoztató színpadi műfaj! Az ünnepi évadban az operett magyar nagymesterének egyik legjelentősebb, világszerte páratlan sikerrel játszott műve első alkalommal csendül fel a cirkuszi forgataggal benépesített szigeti színpadon.

Az eredetileg német nyelven íródott nagyoperett 1926-os bécsi bemutatója mind történetében, mind pedig elsöprő látványvilága miatt, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Az egzotikus mesében az artisták, idomárok és bohócok világa mögött felsejlik az arisztokrácia pompás, csillogó és rejtett hazugságokkal átitatott élete. Az operett parádés világában azonban az elveszett szerelmesek mégis egymásra találhatnak a kalandok, intrikák és félreértések útvesztőjében, és győz a mindent elsöprő szenvedély.

Kálmán Imre operettjének kedvelt dallamai először csendülnek fel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a sziget öreg fái és a csillagos nyári ég alatt, ezúttal Dobó Enikő és Miller Zoltán főszereplésével, Szabó Máté rendezésében.

A Szabad Tér Színház és a Miskolci Nemzeti Színház közös bemutatója a Fővárosi Nagycirkusz közreműködésével.

HAJÓJÁRAT AZ ELŐADÁSHOZ:

Menetrend a 20 órás előadáskezdéshez

Vigadó tér (5-ös kikötő) indul

18:45

Batthyány tér (1-es kikötő)

18:55

Szent István park (1-es kikötő)

19:10

Margitsz. Szabadtéri Színpad és Víztorony érkezik

19:20

   

Margitsz. Szabadtéri Színpad és Víztorony indul

Előadás befejezése után 20 perccel.