Budapest - Szentendre - Leányfalu - Tahitótfalu - Visegrád

Szentendre - Leányfalu - Tahitótfalu - Visegrád kirándulóhajó járatunk a Szentendrei menetrendi járatunk meghosszabbítása, mely körjáratként, napijegy váltásával vehető igénybe. 

Leányfalu Szentendre és Tahitótfalu között fekszik a Nyerges-hegy lábánál. A település területéről is kerültek elő ókori leletek, melyek bizonyítják, hogy a rómaiak megfordultak a környéken. A római őrtorony romjait a mai napig meg lehet tekinteni a Móricz Zsigmond úton. A rómaiak után a történetírás megszakadt ebben az esetben is, annyi valószínűsíthető, hogy a honfoglaláskor ismét benépesült a terület. Az első írásos emlék 1407-es oklevélből maradt ránk, ekkor már Leanfalva néven szerepel. 

Leányfalut elhagyva, Tahitótfalu következik. A település kettőssége is gyönyörködtet, hiszen Tahi lankákon fekszik, egészen pontosan a Visegrádi-hegység lábán, ezzel szemben Tótfalu a Szentendrei-sziget lapályán terül el. Esetleg némi eperrel lehet fokozni az élvezeteket, amit könnyen meg is tehetünk a szezonban, hiszen erről a gyümölcsről híres a település. Több vendéglő és túraútvonal is várja az ide látogatókat. 

 

A mezőgazdaság mellett a helyiek az idegenforgalomra is építenek, több vendéglő is várja a kirándulókat. Tahitótfaluról is rá lehet csatlakozni pilisi és visegrádi túraútvonalakra, valamint a biciklizés szerelmesei is megtalálhatják számításukat.
 

JÁRATUNK MÁJUS 26-ÁN indul. Menetrendünket hamarosan olvashatják itt.