Budapest - Szentendre - Leányfalu - Tahitótfalu - Visegrád

Szentendre - Leányfalu - Tahitótfalu - Visegrád kirándulóhajó járatunk a Szentendrei menetrendi járatunk meghosszabbítása, mely körjáratként, napijegy váltásával vehető igénybe. 

Leányfalu Szentendre és Tahitótfalu között fekszik a Nyerges-hegy lábánál. A település területéről is kerültek elő ókori leletek, melyek bizonyítják, hogy a rómaiak megfordultak a környéken. A római őrtorony romjait a mai napig meg lehet tekinteni a Móricz Zsigmond úton. A rómaiak után a történetírás megszakadt ebben az esetben is, annyi valószínűsíthető, hogy a honfoglaláskor ismét benépesült a terület. Az első írásos emlék 1407-es oklevélből maradt ránk, ekkor már Leanfalva néven szerepel. 

Leányfalut elhagyva, Tahitótfalu következik. A település kettőssége is gyönyörködtet, hiszen Tahi lankákon fekszik, egészen pontosan a Visegrádi-hegység lábán, ezzel szemben Tótfalu a Szentendrei-sziget lapályán terül el. Esetleg némi eperrel lehet fokozni az élvezeteket, amit könnyen meg is tehetünk a szezonban, hiszen erről a gyümölcsről híres a település. Több vendéglő és túraútvonal is várja az ide látogatókat. 

 

A mezőgazdaság mellett a helyiek az idegenforgalomra is építenek, több vendéglő is várja a kirándulókat. Tahitótfaluról is rá lehet csatlakozni pilisi és visegrádi túraútvonalakra, valamint a biciklizés szerelmesei is megtalálhatják számításukat.
 
AZ ALACSONY VÍZÁLLÁS MIATT,
SZEPTEMBER 23-ÁN
JÁRATUNK NEM KÖT KI SE LEÁNYFALU SE TAHITÓTFALU ÁLLOMÁSON.
 


 

KIS - DUNA MENETREND KIRÁNDULÓHAJÓ

2023 szeptember 23 - 30

 szombat 

 

 

FONTOS INFORMÁCIÓK

GYEREK: 2 - 12 éves kor között

DIÁK. 12  éves kor fölött nappali tagozatos diákigazolvánnyal, külföldi diákoknak csak ISIC Card (Nemzetközi Diákigazolvány kiváltásaával lehet)

NYUGDÍJAS: Nyugdíjas igazolvány vagy Nyugdíjfolyósító igazolás felmutatásával vásárolható.

HUNGARY CARD kedvezmény Budapest - Szentendre szakaszon 50%, a Szentendre - Visegrád szakaszon kutya, kerékpár ingyen szállítható.

KERÜLJE MEG A SZENTENDREI SZIGETET!

Vásároljon retúrjegyet Budapest - Visegrád útvonalra és fedezze fel a szentendrei szigetet a Dunáról!
Szombaton és vasárnap lehetősége van a Szentendrei sziget körüli utazásra kirándulóhajónkkal a főszezoni menetrendünk ideje alatt.

Állítsa össze kirándulását egyénileg a helyi lehetőségekből:

Reggel 08:30 indulás a Budapest-Vác-Verőce-Visegrád kirndulóhajónkkal, érkezés 11:45-re Visegrádra.
HopOn busszal kirándulás Visegrádon a Fellegvárhoz, vagy látogatás a Pálinka házban, vagy csak egy buszos városnézés Visegrádon.

Ebéd a Mogyoróhegyen, a Renessains Étteremben, vagy egy kisvendéglőben a Duna-parthoz közel.
Séta a Duna-parton, látogatás a Királyi Palotában.

Aki az egész napot szeretné vizen tölrteni és a Dunakanyart Zebegényig bejárni hajóval, ebben az esetben van lehetősége, a 12:00 vagy 14:00 órakor induló Visegrádi Körjáratra átszállni.

17:00 órakor indul menetrendeni hajójáratunk Budapestre a Szentendrei Duna-ágban, Visegrád-Tahitótfalu-Leányfalu-Szentendre-Budapest útvonalon.

Csodálja meg a Dunakanyart a vízről és élevezze a pihenést!

 

 

A kirándulás ellenkező irányban is indítható, az alábbiak szerint:

Indulás reggel a Budapest - Szentendre - Leányfalu - Tahitótfalu - Visegrád menetrendi kirándulóhajó járattal 09:00. érkezés Visegrádra 12:45-re

Visszaindulás 16:30-kor a Visegrád - Verőce - Véc - Budapest kirándulóhajó járattal, érkezés 19:15-re Budapestre

Visegrádi tartózkodás alatt a fenti ajánlataink közül választhatnak. 

Ebben az esetben nincs lehetőség a Visegrádi Körjáratra átszállni. 

A fenti kirándulási ajánlatokat egyénileg kell megszerzvezni, cégünknél csak a hajójegy megváltására van lehetőség, illetve a visegrádi Hop On Busz jegy megvételére.

 

 

MENETJEGY ÁRAK

Budapest-Visegrád-Budapest útvonalon hajójegy árak

Felnőtt: 7 000 Ft
Diák, nyugdíjas:6 000 Ft
Gyerek: 4 500 Ft (KAJLA útlevéllel INGYENES)

 

TITKOS TIPPEK, KIRÁNDULÁSHOZ A DUNAKANYARI VÁROSOKBAN

Júliusban 20% kedvezmény a Skanzen Házban!
 
A Skanzen Pékség eredeti receptúra alapján készült kézműves péktermékei kaphatók a Skanzen Házban! Jól esne kis harapnivaló az úton? Térjenek be hozzánk egy isteni kakaós csigáért, túrós táskáért, vagy válasszanak egy szeletet saját cukrászdánkban készült tortáink közül! Igyanak egy finom kávét, vagy hűsítsék magukat limonádéval, az élmény garantáltan tökéletes lesz! 
 
Egy csipet Skanzen Szentendre szívében, csak 5 perc séta a hajóállomástól!
 
Az akció 3000 forint feletti vásárlás esetén a Skanzen Ház aktuális étel és ital kínálatára vonatkozik a hajójegy felmutatása ellenében. 
Az akció július 1-31. között érvényes és egyéb akcióval nem összevonható.
 
SKANZEN HÁZ 
Szentendre, Malom utca 2.
Nyitva tartás: péntek-szombat: 8:00-20:00, vasárnap: 8:00-18:00 
Telefonszám: +36 30 562 7517