Hétfő-péntek: 08:00-16:00
  • Menük

rejtveDUNAKANYAR MŰVÉSZETI FESZTIVÁL

SKY04148w.png

 

Idén első alkalommal került megrendezésre a Dunakanyar Művészeti Fesztivál.

A MAHART PassNave Személyhajózási Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériumának együttműködésében megvalósuló eseménysorozat programjai június és augusztus között minden pénteken, szombaton és vasárnap várták az érdeklődőket. A fesztivál védnökei Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára és Dr. Völner Pál parlamenti államtitkár, egyben a Magyar Hajózási Szövetség elnöke.

A fesztivál sajátossága, hogy a programok a MAHART PassNave Kft. dunakanyari kikötőiben, illetve a Visegrádon állomásozó DUNA EVENT rendezvényközpontban kerültek megszervezésre, így Visegrádon, a V4-ek városán kívül Nagymaros, Zebegény és Dömös is szerepelt a rendezvényhelyszínek között. 

 SKY09274_web.jpg

Sokszínű kulturális programmal készültünk a nyárra: művész beszélgetések, zongoraestek és egyéb kisebb formációk koncertjei, borkóstolóval egybekötött verses estek, színi előadások, és zenekari fellépések tették a festői Dunakanyart még vonzóbb kirándulási és kikapcsolódási célponttá.

EVENT_SARARANY_7_9.jpg

 

A fesztivál programjai között az autósport szerelmesei is találhattak kedvükre való időtöltést. Szalay Balázs magyar autóversenyző, az Opel Dakar Team pilótája és tulajdonosa bemutató keretében több alkalommal is bepillantást biztosított az autóversenyzés világába.

 VISEGRAD_DAKAR_7_11.jpg

A három hónapos eseménysort augusztus végén a négynapos Operafesztivál zárta.

DSC_0123.JPG

A Dunakanyar, királyaink otthonául szolgált évszázadokon át. Ezen a hétvégén a Dunakanyar a zene királyának, az operának adott otthont. Királyokhoz méltó színvonalú eseménysort terveztünk, melyben a kicsi gyerekektől a klasszikus értelemben vett opera közönségig mindenki talált érdekességet és szórakozást. Többek között dunakanyari hajózással egybekötött, csodás történelmi helyszíneket érintő opera koncertsorozattal, egy vadonatúj színpadra megálmodott Operagálával kedveskedtünk a művészetet kedvelőknek.

Így búcsúztattuk a 2021-es nyarat.